Jegyvásárlás

Következő események

Makám 40. jubileumi koncert, bemutatkozik a Makám Quartet

A Makám új vállalkozása: Ady és Weöres műsora után, a mai költőgeneneráció munkáit kötötte egy csokorba, úgy is, mint Falcsik Mari, Jász Attila, Jónás Tamás, Lackfi János, László Noémi, Szabó T. Anna, Térey János, Tóth Krisztina verseit.  A Makám Quartet idén tavasszal alakult. Megfordultak a Művészetek Völgyében, a Petőfi Felhő Fesztiválon, a Borostyán Fesztiválon, Pannonhalmán a Bencés Gimnázium Dísztermében és a Pannónia Stúdióban elkezdődött a lemezfelvétel is.

„A múlt század második felében volt egy hangzás ideálom: oboa, akusztikus gitár, nagybőgő, tabla, ebből lett a C.S.Ö., később a Makám. A Makám Quartet is így alakult, váratlanul, szinte a semmiből. A covid alatt sok új dalt komponáltam, s mikor meghallottam Violát énekelni, tudtam, őrá várnak a dalok. Bata Pityuval az Ady Projekt óta szoros a kapcsolat, Restás Gergő ütős játékára a Szimpla Kertben figyeltem fel öt-hat éve, s kisebb nyomozásra volt szükség, hogy rátaláljak, mivel nem ismertük egymás, Nagyot nevettünk, amikor hosszas hiábavaló telefonálgatás után, kevéske emléktöredékből összerakott leírás után Pribay Vali, a kiváló csellista, kibökte, te a férjemet keresed, Zoli! Anyakönyv c. prózakötetem írása idején kiapadt bennem a dalszövegforrás, verseket kerestem, melyek dalszövegként is működnek. Bújtam a köteteket, folyóiratokat, a világhálón keresgéltem, volt, ami a Fb-on köszönt rám.  De ha a délszláv háborút a nők szemszögéből idéző Anzix lemezre gondolok, mely, s előhívott egy remek női ének triót Szalóki Ágival, Palya Beával, Bognár Szilvivel, vagy a karácsonyi lemezünk a 9 Colinda, melyet Lovász Irénnel készítettünk, mind új hangzást és formációt igényelt.”  (Részlet a Népszavában megjelent Retkes Attila interjúból)

Az est második részében a klasszikus Makám hallható Magyar Bori énekével, Kuczera Barbara hegedűjével, Eredics Dávid fúvós hangszereivel, és ritmus szekcióban magam mellett tudhatom Bata István basszerost és Varró Zoli dobost is.

Jegyár: elővételben 2500 Ft, a koncert napján 3000 Ft

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.