Jegyvásárlás

Következő események

A Meybahar sodró világa a görög és a magyar kultúra találkozásával született, azokban a pillanatokban mikor Marilia és Márton először találkozott egymással és együtt zenéltek Kréta szigetén. A görög szantúr (‘santouri’ a magyar cimbalom rokona) magával ragadó hangja és a hegedű tökéletes párt alkot egymással. A zenekart közvetlenül inspirálja az Égei-tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerei, a régmúltba visszanyúló keleti modális zenei örökség és napjaink zenéje. 2022-óta megszokott hangszeres felálláson változtatva, jobban előtérbe került a hagyományos görög énekes repertoár, ami Radisz Afrodité hangjával, és Gerzson János ud játékával teljesül ki. A zenekar legújabb single-je az Afousis (Fonó-2023) és az ehhez készült videóklip is erről az új hangzásvilágról árulkodik, egy gyönyörű mély ballada formájában a görög Kassos szigetéről.

Közreműködik:
Marilia Pilti - görög szantúr, ének
Kopcsik Márton - hegedű, zengőhúros brácsa
Radisz Afrodité - ének, dob
Gerzson János - ud

www.meybahar.com

Ezalkalommal a moldvai zenét játszó Tindiát hívja meg a zenekar egy közös estre, akiknek szintén most jelent meg videóklipjük. Mindkét zenekar önálló koncertet játszik majd és közösen is megszólalnak a színpadon. Izgalmas program lesz a görög és moldvai népzene szerelmeseinek.

Tindia

Sokan csámborogtak már Klézse vagy Rekecsin felé haladva a szelíd, Szeret menti tájakon, hogy felfedezzék Tindiát. Hosszas keresés után végül hat Budapesten élő fiatal találta meg, távol Moldvától és a Tatros folyó vizétől, valahol legmélyen, önmagukban. A Tindia zenekar 2015-ben egy közkedvelt Budapesti presszóban kezdte pályafutását, ahol rendszeresen tartott moldvai táncházakat és folkkocsmát. A visszafogott nőiesség misztikuma és a vérpezsdítő moldvai dallamok lendülete jellemzi a zenekar hangzását, melynek esszenciáját a 2021-ben megjelent első lemezükön is hallhatjuk. Csudát csináljon belőle! Pulzáló hangzás, sodró lendület és a felszín alatti mélység

Jegyár: elővételben 3000 Ft, az esemény napján 3500 Ft

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.