Jegyvásárlás

Következő események

Horváth Sára Nina, művésznevén NinShar zeneiségét a népzenében megélt gyermekkor és a jazz, soul műfajok alakítják. A fiatal, feltörekvő előadó népi énekes és néptáncos kezdetek után jazz énekesként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és az elmúlt években a hazai underground körökben számtalan formáció vendégeként, tagjaként találkozhattunk a nevével ( Beshodrom, Tóth Viktor Tercett ). Olyan világhírű jazz zenészekkel is énekelt már, mint a francia avantgárd jazz trombitaművész, Eric Truffaz.  

Az utóbbi években mégis folklórszínházi társulatával alkotott a legaktívabban Pletykázó asszonyok - Album by Bahorka Társulat | Spotify , akikkel a zene és a színház elemeit felhasználva készítenek interaktív táncos-mesélős-zenés gyermekek és családok számára.

NinShar, mint énekes-dalszerző-szövegíró ezzel a tematikus projektjével ( Crescendo Of The Sacred ) viszont a felnőtt közönséghez szól és előttük kívánja feltárni azt a tudatalattiban gyökerezett világot, aminek törvényei néha áttörnek mindennapi életünk falán és önkéntelenül megyünk utánuk - követjük megérzéseinket, beleélve magunkat női archetipusok és mitológiai szereplők bőrébe és életébe. 

Crescendo of the Sacred című koncert zenei anyaga, amely hét női zenész bevonásával, egy egészen különleges hangzásvilággal és színpadi megjelenéssel énekli meg a magyar és európai mitológia leghíresebb női alakjait. Az elektronikus alapokra helyezett jazz improvizációk, neo-soul groove-ok, népi varázs-szövegek és régizenei hangszerek együttese misztikus hangzással fonják össze Aphrodité, Boldogasszony, Héra vagy éppen Baba Yaga történetét. A női lét mélyén rejtőző archetipikus alakok életre keltése egyszerre ‘színház’ és a titkos, belső életünk mindennapi jelenetei. Erre építkezve jelenik meg a zene mellett a performansz és megnyitja az élet szimbolikus rétegeit a néző és a hallgató előtt.  

A projekt bemutatkozó koncertje a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert: Kert a köbön című esemény-sorozat júniusi estje volt, ahol még csak koncert formájában mutatkozott be a zenei anyag. 

Közreműködik:
Horváth Sára Nina - ének, líra, performansz
Zahár Fanni - fuvola, furulya, Moog bass
Edőcs Fanni - orgonetto, csemballó
Várnai Szilvia - billentyű
Kiss Diána - nagybőgő
Joubert Flóra - dobok

meghívott vendég: Kézdy Luca - Artisjus-díjas jazz hegedűművész

Jegyár: elővételben 2000 Ft, a koncert napján 2500 FT

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.