Jegyvásárlás

Következő események

Tóth Viktor BEYOND szóló

Zene és vizualitás a megtörténtről, a jelenről, a megismerhetőről és azon túlról. A felfoghatóról, az ismertről és azon túlról. ... Mekkora ajándék a jelenben látni a csodát, mekkora élmény... s hatásai, hullámai, rezgései milyen vakítóan fényesek azon túl...
Improvizált zene és film az itt,- az ott-on a múlton, jelenen, jövőn túlról... Tóth Viktor többszörösen az „év jazz zenésze” díjjal kitüntetetett szaxofonos audio-vizuális szólókoncertje.

„Tóth Viktor a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája. Zenei személyisége ugyanolyan hatással képes megnyilvánulni virtuóz postbop-fenegyerekként (a Tóth Viktor Tercettben), mint a lélekhez szóló, spirituális muzsika különleges tolmácsaként (az Arura Trióban)” – írja róla a sajtó. Többszörösen Az Év Altszaxofonosa Díjjal és Év Zeneszerzője Díjjal tüntették ki, melyet legutóbb 2022 - ben is a művésznek ítéltek. Nyolc lemeze közül több Év Jazzlemeze lett Magyarországon, But Inside című albuma Gramofon díjat kapott. A szaxofonos olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklin (bőgő), William Parker (bass), James Carter (szaxofon), Piotr Wojtasik (trombita), Leszek Mozdzer( zongora), Eric Allen (dob), közös koncertjeiket a zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Játszott Európa, az Egyesült Államok, India és Afrika számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft