Jegyvásárlás

Következő események

Átlátszó Hang Fesztivál: NeoQuartet – Black Angels /Czarne Anioły (Fekete Angyalok és más lények elektronikus vonósnégyessel)

„A kortárszene szenvedélyes előadói vagyunk. Szeretünk új dolgokat létrehozni, koncerteket szervezni, játszani, a bezárt, megszokott dolgokon kívül lenni, megváltoztatni a dogmákat.” Ezzel a hitvallással indítja bemutatkozását a gdanski székhelyű lengyel NEOQuartet. A díjnyertes együttes a világ számos pontján (pl. Carnegie Hall, New York, Forbidden City Concert Hall, Peking) fellépett már, de Magyarországon most először hallhatjuk-láthatjuk őket.

Az kvartett fő profilja az elektronikával és/vagy videóval történő együtt játék, sőt kifejezetten törekednek arra, hogy programjaikat elektronikus hangszereken szólaltassák meg. Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválra is olyan műsorral érkeznek, melynek gerincét a számukra – és elektronikus vonós hangszereikre – komponált darabok alkotják. Három lengyel zeneszerző magyarországi bemutatója mellett pedig elhangzik a 20. századi kvartett-repertoár különleges és kiemelkedő alkotása, G. Crumb Black Angels című műve. Ez alkalommal azonban ezt a művet is elektronikus hangszereken hallhatjuk, melyet még nem hallhatott így a magyar közönség. 

Műsor: 
– G. Crumb: Black Angels 
– Anna Sowa (PL) – The Polish Chair 
– Aleksandra Kaca – Neve
– Wojciech Błażejczyk: Post quartet for 

Közreműködik: NeoQuartet  - Karolina Piątkowska-Nowicka, Paweł Kapica (hegedű), Michał Markiewicz (brácsa), Krzysztof Pawłowski (cselló)

neoquartet.pl

atlatszohang.hu

Együttműködő partner: Lengyel Intézet Budapest 

Támogató: NKA

Jegyár: early bird 2000 Ft, elővételes jegy 2500 Ft, az esemény napján 2900 Ft