Jegyvásárlás

Következő események

Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály - Fúvom az énekem, Horváth "Tojás" Gábor Trió

Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és énektanára. Fellépett már Európa és USA számos nagyvárosának klubjaiban és fesztiváljain. 

Saját quartetje 15 éve a jazz szakma elismert zenekara. Eddig négy lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott és kettő ‘Fonogram’ jelölt lett. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett Európától Mexikóig pörgetik a rádiók, és több mint 30 országban streamelik a hallgatók. Minden eddigi albumuk elérhető a japán lemezboltok polcain.

A zenekar 2023 tavaszán a Müpában ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját fantasztikus vendégekkel, Borbély Mihály fúvós hangszereken, Fekete-Kovács Kornél trombitán és Szakonyi Milán különleges énekhangján és gitáron csatlakozott a quartethez.

A zenekar ‘Fúvom az énekem’ című lemeze 2022 tavaszán jelent meg, amelyen Klára kedvenc magyar népdalai hallhatóak a quartettől megszokott hangzásban és hangszerelésben. A zenakar vendége ezúttal a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, szaxofonos, Borbély Mihály. 

Hajdu Klára - ének
Cseke Gábor - zongora
Soós Márton - bőgő
Richter Ambrus - dob
vendég: Borbély Mihály - fúvós hangszerek

Horváth "Tojás" Gábor Trió

A Horváth Tojás Gábor Trio negyedik lemeze „TRICKS” címmel jelent meg. Míg előző lemezük („Soundtrack”) amelyet Gramofon díjra jelöltek a filmzenékből inspirálódott, és egy képzeletbeli nap történéseit mutatta be a dalokon keresztül, addig új lemezüket a bűvészmutatványok varázslatos világa és a kártyatrükkök ihlették.

Ebben a Trio jól megszokott ritmusszekciója is partnere volt a lemezen. Rendkívüli egymásra hangoltság, évtizednyi közös alkotás okán könnyedség és koncentráltság jellemezi felszabadult muzsikálásukat. Mindhárom zenész kiforrott egyéniség, Gálfi Attila dobjátéka, improvizációs készsége és szenzibilitása nem csak swing elemeket, de groove-osabb keményebb fordulatokat is hoz a sokszínűséget, ritmuskavalkádot kedvelő szerzői világba, amelyhez Horváth Balázs robosztus, rendkívül pontos érzékeny bőgő játéka társul.

A lemezen található kompozíciókat a játékosság, zenei humor és érzelmi színesség jellemzi. A pörgős, vidám, varázslatos ritmusváltásokban gazdag energiabombák mellett pedig nagyívű szólók és himnikus balladák is szerepelnek. Gábor szerzeményeire jellemző a “képfestés”, a hangulatok, érzelmek tiszta, hatásos megfogalmazása és a trio tökéletes hangszeres kivitelezése.

Horváth Tojás Gábor – zongora
Horváth Balázs – nagybőgő
Gálfi Attila – dob

Jegyár: early bird 2000 Ft, elővételben 2500 Ft, a koncert napján 3000 Ft

A koncertet az NKA Hangfoglaló Program támogatja.