Jegyvásárlás

Következő események

Jobb, mint egy házibuli!
Kamasz Táncházunkban a tizenévesek mulathatnak egy jót kora esti kezdéssel.

A 2016-os Fölszállott a páva vetélkedőből jól ismert Sarjú Banda havonta egyszer táncházat muzsikál, ahova a tizenéveseket várjuk. A kamasz táncház azoknak a fiataloknak nyújt táncházi élményt, akik a gyerektáncházakból már kinőttek, a felnőtt táncházakhoz pedig még túl fiatalok. A táncolni már tudók mellett számítunk azokra is, akik most ismerkednének a néptánccal, táncházzal.

Házigazda: Sarjú Banda

Az este folyamán tánctanárok segítik a bekapcsolódást akár teljesen kezdő szinttől.

Vendégek: Veresegyházi Hagyományőrző Együttes

Újévköszöntő! "Hej regő rejtem!" - A Veresegyházi Hagyományőrző együttes jó kívánságai az új esztendőre! Vendégeink az együttes hagyományőrző táncosai. Táncot tanít: Tóth Judit

SARJÚ BANDA

A fiatal muzsikusokat 2015-ben ismerhette meg az ország a Magyar Televízió „Fölszállott a Páva” tehetségkutató verseny műsorában. Ekkor még egyéni kategóriában mutatták meg tudásukat, de a színfalak mögött elindult a közös muzsikálás. Szoros barátság és egy új zenekar született, családjuk és Kuczera Barbara művészeti vezetőjük támogatásával. 2016-ban már Sarjú Banda néven indultak a versenyen és elnyerték az Ország Legjobb Zenekara díjat. A sarjú jelentése: utód, leszármazott vagy levágott növény szálak töveiből újra kikelő hajtás. A Sarjú Banda hivatása az eredeti magyar hangszeres népzene elsajátítása, megőrzése és tovább éltetése. Örömmel és tisztelettel tanulják a mesterektől, hagyományőrző zenészektől, éltetik a színpadon és a táncházakban egyaránt.

Hajdu-Németh László - hegedű
Hajdu-Németh Balázs - hegedű
Gál Tibor - ének
Szilágyi Szabolcs - hegedű, brácsa
Csoóri Bendegúz - nagybőgő
Horváth Áron - cimbalom

Művészeti vezető: Kuczera Barbara

Az évad további Kamasz Táncház alkalmai:

Február 17.
Március 23.
Április 13.
Május 25.
Június 8.

Jegyár: 1000 Ft

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.