A magyar folk szcéna színes és izgalmas, ahol néhányan ragaszkodnak az eredeti megszólaláshoz és mások a kortárs műfajokból is keresnek inspirációt. Így valamilyen formában mindegyikük újraalkotja saját zenei hagyományát.

Ebben a közegben mozog a 2007-ben alakult Góbé Zenekar.

Kompozícióik minden esetben a népzenei hagyományból indulnak ki és ezt szabadon variálják, lazán kapcsolják a jazz, a kamarazene és a rock elemeivel.
Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználva a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában.


A Góbé egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és immár a legjobb fesztiválokon is.
Koncertjeiken olyan ismert hazai zenészekkel muzsikáltak már együtt, mint Porteleki László, Csík János vagy Ferenczi György.

Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan.


"Elektromos hangszerek nélkül hozták azt, amit én világzenének gondolok." - Porteleki László (Muzsikás együttes)

"A Góbé zenekar lehetne a magyar táncházak Manu Chaoja, de nem erre törekszik, hanem arra, hogy úgy legyen vidám, hogy közben a zenéjük igen szellemes és színvonalas maradjon." - Szimpla Kert

"Csak jó zenét akarunk csinálni, lavírozunk a határainkon, és egyszer csak megszületik körülöttünk a zene. Amikor elkezdtünk feldolgozásokat készíteni, kicsit úgy éreztem, hogy elhagytuk a szülői házat, azonban van, aki csak általunk találkozott a népdallal, és jó érzéssel tölt el, hogy továbbvihettük idegen portákra." - Csasznyi Imre

"Legszívesebben ilyen zenét hallgattunk volna. Mivel nem találtunk ilyet, ezért megcsináltuk mi." - Kiss B. ÁdámHivatalos oldal


gobezenekar.hu

Kapcsolódó termékek