A jazz-szaxofonos és zeneszerző Tóth Viktor számos díjat és elismerést tudhat maga mögött, több külföldi formációnak visszatérő tagja és Tercettjével is rendszeresen kap meghívásokat a világ legnagyobb fesztiváljaira.

40. születésnapjára néhány kortársa írt róla:

"A jazz önmagát folyamatosan megújító, állandóan új utakat kereső, meglepetésekkel teli, kockázatvállaló és mégis hagyománytisztelő műfaj. Tóth Viktor önmagát folyamatosan megújító, állandóan új utakat kereső, meglepetésekkel teli, kockázatvállaló és mégis hagyománytisztelő zenész. Magától értetődően jazzt játszik és mindig másképp. Van egy nehezebben körül írható, érzelmi dimenziója is a zenéjének, amely hangokba öntve tükrözi Viktor szenvedélyes érzékét a képzőművészetek és a költészet iránt. Következésképp képeket is fest, történeteket is mesél a szaxofonnal. Ez teszi igazán lebilincselő előadóművésszé."
(Pallai Péter, a BBC egykori jazzműsor szerkesztője és vezetője, koncertszervező és „A Jazz Évszázada” c. zenetörténeti könyv társszerzője)

"Tóth Viktor mindent komolyan vesz, és mindennel játszik. Dalai köré gondos koncepciót épít, és a pillanatra bízza a hangokat. Kitárja magát a világnak, és remeteként elvonul. Tanító és tanítvány." (Harcsa Veronika)

tothviktor.hu

Kapcsolódó termékek