FA-269-2
2011.
Vonalkód: 5998048526925
Játékidő: 50,43
Ár:
3300 Ft
2500 Ft (7 EUR)

A két zenekart a sokoldalú fúvós személye köti össze, s eddigi nagysikerű koncertjeik bizonyították, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a jazz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba.
Koncertjeiken vendégszólistaként a balkáni muzsika mesteri tolmácsolói csatlakoznak a BJP-hez, így a népzene, jazz és világzene rajongói különleges élményre számíthatnak: erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak.


Teodoszij Szpaszov a bolgár kaval világszerte elismert virtuóza, aki egyaránt sokat tett a hangszer hagyományainak megőrzéséért és annak megújításáért is.
Pályafutása során nem kisebb nevekkel játszott, mint Dave Liebman, Andy Sheppard, Yildiz Ibrahimova, Ennio Morricone, Jamey Haddad, Trilok Gurtu,  Rabih Abou-Khalil vagy Milcso Leviev.1. Cigánykaraván / Gipsy Caravan
2. Open Mood
3. 7vége / Weekend
4. Sirba in E
5. My Bulgarian Sky
6. Balkán karaván / Balkan Caravan
Borbély Mihály - szaxofon, klarinét, tárogató, furulyák, György Mihály – gitár, buzuki, Lukács Miklós – cimbalom, Agatics Krunoszláv – harmonika, Horváth Balázs – bőgő, G. Szabó Hunor – dob, ütőhangszerek
Vendég: Teodoszij Szpaszov – kaval

Elérhető letöltések: