FA 280-2
2013
Vonalkód: 5998048528028
Ár:
3000Ft (9 EUR)

A Both Miklós vezette zenekar története a 2011-ben megrendezett Womex nyitógáláján kezdődött, mikor a Hungarian Heartbeats című műsorban a hazai folk, világzene és etno jazz élvonala mutatkozott be. A Folkside későbbi tagjai különböző formációk tagjaiként részt vettek ebben a projektben, majd - a legenda szerint - a hazafelé tartó repülőúton határozták el, hogy közös zenekart alapítanak.

A tagok a hazai világzenei- és a jazz élet élvonalbeli zenészei: a gitáros Both Miklós mellett Szokolay Dongó Balázs fúvós hangszereken, Lukács Miklós cimbalmon, Novák Csaba nagybőgőn, Dés András ütős hangszereken játszik az együttesben.


A FolkSide a szokatlan és akusztikus hangszerelésével, költői szövegeivel, egymást inspiráló játékukkal egy egészen új, eddig ritkán hallható zenei világot hoztak létre, amelyben jól megfér egymással az elsöprő energia a lírával, a népzene, a rock'n'rollal és a pszichedeliával, a groteszk az öniróniával.


1. Kelj fel napon
2. Kövek között
3. Csillagfészek
4. Erdő
5. Juhászkutyák ugatnak
6. A távozó
7. A szerelemről
8. De sötétlik…
9. A túlsó part felé


Both Miklós gitár, ének, Szokolay Dongó Balázs fúvós hangszerek, Lukács Miklós cimbalom, Novák Csaba nagybőgő, Dés András ütős hangszerek Zene: Both Miklós; Dalszövegek Babiczky Tibor (1., 3., 6.), Both Miklós (4., 8.), Babiczky-Both (2., 9.)autentikus (5., 7.)

Elérhető letöltések: