Fonó, 2018
FA 412-2
Vonalkód: 5998048541126
Ár:
3000Ft (9 EUR)

A Felczak-lemezek a legegyetemesebb nyelven, zenében mutatják be, hogy a lengyel és magyar nép barátsága a történelmi múltban gyökerező érzelmekből, gondolkodásmódból, közös értékrendből táplálkozik. Ez biztosítja, hogy ez az egész Európának is példaadó barátság a jövőben is éljen és új tartalmakkal gazdagodjék.

Fekete-Kovács Kornél (szárnykürt) és Kuba Stankiewicz (zongora) hazájuk zenei életének legmagasabb színvonalát képviselik. Amellett, hogy nemcsak előadóművészként, hanem tanárként és producerként is gazdagítják a lengyel és a magyar jazzéletet, folyamatosan járják a világot saját formációkkal, valamint neves nemzetközi zenekarok tagjaiként egyaránt. Számos rangos díj birtokosai.

Zenei felfogásuk nagyon sok tekintetben mutat rokon vonásokat. Mindkét művész számára rendkívüli fontossággal bír a hagyomány ismerete, tisztelete, a gyökerek felfedezése és az örökség átadása, átértelmezése. Előadói stílusukban és szerzeményeikben mindketten a mélységet, a visszafogottságot, a finomságot keresik. Kettejük együttes játékára talán az a legjellemzőbb, hogy történeteket hallunk a zenében. Bridges című albumuk sem csupán zenei darabokból, hanem egészen konkrét dramaturgiai elemekből születő zeneművekből áll össze.

1. Spadek | Kuba Stankiewicz 05,29
2. Winter Song | Kuba Stankiewicz 04,32
3. Stayin’ Alone | Kornél Fekete-Kovács 08,50
4. Twitter Song | Kuba Stankiewicz 07,25
5. Roaming | Kornél Fekete-Kovács 09,45
6. Trzeciomajowy Walczyk | Kuba Stankiewicz 05,38
7. Under Judgement | Kornél Fekete-Kovács 08,17

Fekete-Kovács Kornél – szárnykürt / flugelhorn
Kuba Stankiewicz – zongora / fortepian


A lemez létrehozásában nyújtott segítségükért külön köszönet:
Harcsa Veronikának, Kiss Dórának, Zöld Krisztinának, Kopcsik Mártonnak,
Szajkó Istvánnak és Szesztay Ádámnak.

A felvétel a Budapest Music Center stúdiójában készült 2018-ban.

A 2017/18-ban kiadott Felczak-lemezeket a Fonó Budai Zeneház a nemzetközi képviseletét ellátó Philidor Intézettel közösen gondozza.

Hangmérnök: Tóth Viktor

Borítóterv: Kálmán Luca
Fotó: Birtalan Zsolt

Sorozatszerkesztő–producerek: Horváth László, Rosonczy-Kovács Mihály
Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Elérhető letöltések: