Kiadó és kiadás éve:  Fonó, 2023
Termékkód: FA 533-2
Ár:
3500Ft (10 EUR)

A Napfonat 2018-as alakulása óta jó pár alkalommal bizonyította egyedülállóságát a hazai zenei palettán. Az öt nőből (Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter, Tóth Orsi, Volkova Krisztina) álló a capella együttes hangzását ütőshangszerek teszik teljessé. Az énekesek közötti harmónia és az elemi ritmus olyan sokszínűséggel párosul, ami a produkciót rövid időn belül könnyű- és világzenei fesztiválok rendszeres fellépőjévé varázsolta.

Az együttes következő lemeze a Petőfi Nagylemez Program keretében Kamau Makumi 'Kama' és Fodor Máriusz mentorálásával jelent meg és május 26-tól elérhető digitális terjesztésben. A dalokat többségében a pécsi L.A. Gardens Stúdióban rögzítették. A felvételt, keverést és masterelést Maczkó Róbert készítette, a Mint a Zápor felvételét Lee Olivérnek, a Zöld-Kék Élet felvételét pedig Gresiczki Tamásnak köszönhetik.

A Harmatcseppben él a világ bennem egyik különlegessége a tematikusság. Az album a Föld, Levegő, Tűz és Víz minőségeit próbálja énekhanggal közelebb hozni a hallgatóhoz, hogy érzékenyítse az életet adó elemekhez való kapcsolatát. A zenei egység az őselemeknek megfelelően négy részre osztható, mindegyikhez tartozik két-két dal és ráhangolódásként egy koshi harangos improvizáció.

A lemez a Földdel indul, azt követi a szellősebb, könnyedebb Levegő. A legdinamikusabb számok kétségtelenül a Tűz tempós és energikus szerzeményei. A hangutazás a Víz mély lágyságával és áramló szólam-folyójával zárul. A másik érdekesség, hogy a korongon egyéni dalszerzői vénájukat is megvillantották a hölgyek. Emellett a szcéna egyik legelismertebb énekes-dalszerzője, Palya Bea is vendégszerepel a Zöld-Kék Élet című számban.

Ehhez a nem mindennapi lemezhez megfelelő vizuális megjelenés dukál, erről – ahogy a Napfonat első albumánál is – Makhult Gabriella festőművész munkái gondoskodnak, az ő festményeiből áll a lemez borítója és bookletje is.

Elérhető letöltések: