2007
FA-237-2
Vonalkód: 5998048523726
Játékidő: 76:02
Ár:
2600Ft (7 EUR)

A Transform Quintet egyéni, invenciózus zenét játszó jazz-zenekar. Progresszív zenei világuk amellett, hogy elementáris és fiatalos lendülettel idézi a fusion jazz, a mainstream és más elektronikus zenei áramlatok legjobb hagyományait, bevallottan merít inspirációt még a filmzene, és az európai klasszikus romantika zeneszerzőinek hagyatékából.

Előadásmódjukat kirobbanó erő, virtuóz játék jellemzi, mely mindvégig igazodik dalaik szellemiségéhez. Kompozícióikat karakteres játékkal, kifinomult ízléssel szólaltatják meg. A zenekar magyarországi és határon kívüli jazzklubok és fesztiválok rendszeres meghívottja.”A zenekar eddig olyan külföldi neves előadókkal zenélt együtt, mint Joey Calderazzo, Vasil Hadzimanov, The Tarantinos, és olyan sztárok társaságában léptek fel egy színpadon mint Archie Shepp, az Incognito és a Level 42.”

Részletek a számok születésének történetéről:

" Editor : Ezt volt a legnehezebb megírni. Semmi romantika. Az az állapot, amikor valakivel szemben nem tudsz érvelni. Amikor valakinek nem tudsz az érzelmeire hatni. Amikor beléd szorul a szó.

Around Us : A zenekar baráti köréhez szól. Azokhoz, akik körülöttünk vannak, segítenek, támogatnak minket, velünk együtt örülnek. Egy zenei párbeszéd, amelyben három hangból álló egységek vezetnek végig a témán. Egy prábeszéd arról, hogy csak az számít, ami köztünk történik. Külső beavatkozások és "vélem-lények" ne tereljék rossz útra az amúgy jól működő dolgokat. Az eredeti címe "Forget the World Around Us".

Under Her Spell : Amikor azt hiszed, hogy végre megtaláltad az igazit, de végül kiderül, hogy ez mégem volt "szerelem első látásra". Csalóka az egész. Amilyen hamar beleszerettünk, olyan gyorsan ki is ábrándulunk belőle. Óriási szerelemnek éljük meg, szemellenzősen. Hiszünk a hazugságnak, és úgy érezzük, bármire képesek volnánk. A jégszívű királynők szórakoztatására udvari bolondokká válunk. Majd dühödten lelépünk, és siránkozunk, hogy persze milyen szép is lehetett volna.

Waltz for J. C.: John Coltrane, Jesus Christ, Jamie Carragher, John Cusack, Jimmy Connors, de igazából Joey Calderazzo. Mélységes tisztelgés előtte, direkt az ő harmóniavilágát felhasználva."

Horváth "Tojás" Gábor - zongora, billentyűs hangszerek
Ávéd János - tenor szaxofon
Eged Márton - basszusgitár
Gálfi Attila - dob
Redő Dániel - ütőhangszerek

Közreműködnek:
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Gyémánt Bálint - gitár
Gereben Zita - ének
Kovács Linda - ének

1. Editor
2. Consolations II.
3. Around Us
4. Waltz for J. C.
5. Under Her Spell
6. Walk Alone
7. She's So Fine
8. Sushi
9. Each Other's Children

Elérhető letöltések: