HRCD 1014
Hunnia Records
Ár:
3300 Ft
2500 Ft (7 EUR)

Tintér Gabriella énekes első önálló lemezén négy mezőségi település anyagából válogatta kedvenc dalait. Elmondása szerint ezzel szeretne tisztelegni a mesterei, régi énekesek és zenész kollégák, valamint régi jó barátai emléke előtt.

Ezek a dalok nemcsak Gabriella kedves dalai, hanem az előbbieké is. Külön érdekessége a lemeznek a "Jár a kislány..." című dal, amely három különböző változatban hangzik fel.

Az igényes, gondos válogatás mellett arra is ügyelt, hogy a hangszerkíséretes összeállításoknál lehetőleg a stílusokat legjobban ismerő társakat kérje meg közreműködésre. Így az ördöngösfüzesi, buzai, széki és magyarszováti dalok megszólaltatása teljesen az eredeti felvétel érzetét keltik.

Köszönet érte az előadóknak és legfőképp Tintér Gabinak, aki professzionális szinten énekel, muzsikál nekünk. Mindenkinek sok szeretettel ajánlom a lemez meghallgatását, és várjuk a folytatást! Vavrinecz András1. Ördöngösfüzesi menyasszonykísérő
2. Kövecses út szélén
3. Lakodalmas muzsika Ördöngösfüzesen
4. Úgy elmennék, ha mehetnék
5. "Kicsi Huszár" nóta
6. Eke Imre nótája
7. A vadgalamb... régi széki nóták
8. A lelkünkben még él - széki nóták
9. Jár a kislány
10. Katonakísérő
11. Szivaroztam
12. Kedves magyarszováti nótáinkZenészek:
Virágvölgyi Márta, Csernók Klára, Jánosi András, Mesics György "Mesó", Papp István "Gázsa", Halmos Béla, Fekete Antal "Puma", Túri András, Kiss Csaba, Szabó Csobán Gergő

Elérhető letöltések: